2 & 10 Νοεμβρίου... Τα γενέθλια των παιδιών μου!!!


Αγαπημένος γλυκός Νοέμβρης, ο μήνας που τα παιδιά μου μεγαλώνουν άλλον ένα χρόνο και σβήνουν κεράκια στις τούρτες τους…
Είναι η όμορφη εποχή που ο ήλιος μας στέλνει κάθε απόγευμα το υπέροχο πορτοκαλί του φως και μας καλεί να συνεχίσουμε τις βόλτες στην πόλη για να δούμε παραστάσεις, να περάσουμε όμορφα







και να συνεχίσουμε τα παιχνίδια στην πίσω αυλή που οι τριανταφυλλιές ακόμα ανθίζουν.



Ο Αντώνης μου μεγάλωσε, οι τούρτες του τα τελευταία χρόνια είναι απλές …… κεράσματα στο σχολείο δεν υπάρχουν και βγαίνει με τους καλύτερους του φίλους για να γιορτάσει τα γενέθλια του.


Για τον μικρό ιππότη, το Μανόλη, η μαμά έφτιαξε κεράσματα για το σχολείο, γλυκά χαριτωμένα ατομικά τσιζ κέικ σε βαζάκια…. 



Και δωράκια σαπουνάκια με ντεκουπάζ για τα παιδιά της τάξης του.



Και μια μεγάάάάάάάλη τούρτα κάστρο.


Οι συνταγές μου

Τσιζ κέικ (υλικά για 23 βαζάκια)
4 πακέτα μπισκότα, 2 πακέτα μαργαρίνη, 3 πακέτα τυρί κρέμα, 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα και μαρμελάδα φράουλα


Διαδικασία: Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi, μέχρι να γίνουν σκόνη…. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε χαμηλή θερμοκρασία και τη ρίχνουμε στα μπισκότα μας. Ανακατεύουμε προσεκτικά να πάει παντού και αφήνουμε το μίγμα στην άκρη να κρυώσει. Στο μίξερ κτυπάμε τα υλικά για την κρέμα μας (το τυρί μαζί με το ζαχαρούχο) ώσπου να πήξουν. Στη συνέχεια με ένα κουτάλι στρώνουμε εναλλάξ τα μπισκότα και την κρέμα μέχρι να γεμίσει κάθε βαζάκι. Τέλος προσθέτουμε τη μαρμελάδα μας!

Τούρτα κάστρο

Για τη διακόσμηση:

3 άδεια ρολά από χαρτί κουζίνας κομμένα σε σχήμα κάστρου και βαμμένα με ακρυλικό καφέ χρώμα.




Παντεσπάνι: 8 αυγά, 2 κούπες φαρίνα, 2 κούπες ζάχαρη

Για τη γέμιση: 2 κούπες κρέμα γάλακτος, 1 κούπα άχνη, μισή κούπα κακάο, 1 βανίλια.  

Σιρόπι: 1 κούπα γάλα ζεστό, 1 κουταλάκι μέλι.

Για την επικάλυψη: 2 κούπες φυτική σαντιγί, πουράκια, τρούφα.

Διαδικασία παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα, ώσπου να πήξουν. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά με προσοχή ανακατεύοντας απαλά, για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20-30΄ (εξαρτάται από το φούρνο μας). Όταν ψηθεί το παντεσπάνι μας και κρυώσει, το χωρίζουμε στα δύο και φτιάχνουμε την τούρτα μας.

Γέμιση: Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ όλα τα υλικά της γέμισης και αρχίζουμε σιγά-σιγά να συναρμολογούμε την τούρτα μας.


Στρώνουμε το ένα παντεσπάνι και το βρέχουμε με το ζεστό γάλα. Προσθέτουμε τη γέμιση και από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι… Καλύπτουμε με τη φυτική σαντιγί και βάζουμε γύρω τα πουράκια… 

Στολίζουμε με την τρούφα τους ιππότες και τα χάρτινα ρολά…

Η μικρή μας υπερπαραγωγή είναι έτοιμη…



Χρόνια πολλά παιδιά μου, να τα εκατοστήσετε !!!   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής