ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!



Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο. Εύχομαι η Ανάσταση του Χριστού μας να φέρει υγεία σωματική και ψυχική σε όλους!

Ακόμα μια ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα πέρασε ήσυχα, όμορφα και κατανυκτικά. ‘Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος περάσαμε πολλές ώρες μαζί με τα παιδιά μου κι επειδή ο μπαμπάς μας λείπει σχεδόν συνέχεια από το σπίτι λόγω του ότι η Ενορία που υπηρετεί είναι λίγο μακριά από το σπίτι μας περνάμε σχεδόν όλες τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος στην όμορφη εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, που είναι δίπλα στο σπίτι μας.
Έτσι κάναμε πολλές πασχαλινές δουλειές:

      Μεγάλη Τρίτη φτιάξαμε τα αγαπημένα μας «Ευτυχισμένα κουλουράκια» για τα οποία σας έκανα λόγο σε ανάρτηση καιρό πριν και μπορείτε να τα ξαναδείτε πατώντας εδώ……
http://eirini-nikolaou.blogspot.gr/2013/05/blog-post_21.html#gpluscomments
      Μεγάλη Τετάρτη φτιάξαμε το τσουρέκι μας
      Μεγάλη Πέμπτη πήραμε ένα πολύ όμορφο στεφάνι για το Χριστό και βάψαμε τα κόκκινα αυγά μας.
      Μεγάλη Παρασκευή δεν κάνουμε δουλειές. Περάσαμε τη μέρα μας διαβάζοντας ιστορίες από την παιδική μας Καινή Διαθήκη.
      Μεγάλο Σάββατο κάθε χρόνο από τότε που ήμουν παιδάκι έφτιαχνα με την μητέρα μου τα περίφημα Κρητικά καλιτσούνια. Έτσι κάθε χρόνο συνεχίζω την παράδοση με τα παιδιά μου και σας γράφω την παλιά αγαπημένη μου συνταγή.



Κρητικά Καλιτσούνια


Για την ζύμη χρειαζόμαστε

1 ποτήρι λάδι
1,5 ποτήρι ζάχαρη
Ξύσμα πορτοκαλιού
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα
1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ

Για την γέμιση χρειαζόμαστε

1 κιλό μυζήθρα
2 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
Κανέλα
Ψιλοκομμένο δυόσμο
        

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το λάδι, τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και στην συνέχεια το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ έως ότου να γίνει μια ζύμη σφιχτή την οποία μπορούμε να ανοίξουμε φύλλο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη μυζήθρα, τη ζάχαρη, τα αυγά και το δυόσμο.
Σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας στρώνουμε αλεύρι, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα ζύμης στο μέγεθος του καρυδιού και ανοίγουμε φύλλο, μισό πόντο περίπου στο πάχος και σε κυκλικό σχήμα. Στο κέντρο της ζύμης τοποθετούμε ένα κουταλάκι γεμάτο μυζήθρα, διπλώνουμε τις τέσσερις πλευρές της ζύμης πάνω από τη γέμιση ώστε να σχηματιστεί ένα τετράγωνο. Τοποθετούμε τα καλιτσούνια μας στο ταψί αφου πρώτα έχουμε βάλει σε αυτό λάδι , τα αλείφουμε με πινέλο με το μείγμα δύο κρόκων αυγών που έχουμε προηγουμένως χτυπήσει με λίγο γάλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λέπτά.
                                Είναι πραγματικά Π Ε Ν Τ Α Ν Ο Σ Τ Ι Μ Α!!!!!!
Επειδή όμως μας αρέσουν πάρα πάρα πολύ οι κατασκευές από ανακυκλωμένα υλικά ιδιαιτέρως σας παρουσιάζουμε και τα φαναράκια μας.


Χρειαζόμαστε άδεια κουτάκια από ροφήματα της μηχανής του καφέ, λεπτό χαρτονάκι, αυτοκόλλητα, κορδελίτσες, κόλλα, κεράκια και συρματάκι από παλιό μπλόκ ζωγραφικής.






Δείτε τα ……. Δεν είναι απλά και όμορφα;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής